Unde-s mulți puterea crește

puzzle-3-in-1---padure-zoo-si-animale-domestice-147-piese_2_fullsize

 

Într-o pădure, odată, o căprioară se prinse în lațul pus de un vânător. Disperată, începu  să se zbuciume, dar nu izbuti să se salveze. Din întâmplare, au trecut chiar prin locul acela câțiva iepurași, prieteni de-ai căprioarei. Și unde n-au început iepurașii să ronțăie și să ronțăie, ca să-i poată găsi o ieșire prietenei lor, căprioara. Dar până ce să termine lucrul lor iepurașii, parcă se auzi un foșnet îndepărtat, în pădure. Într-adevăr, se apropia chiar vânătorul care puse capcana aceea.

Înlemniseră și căprioara și iepurașii, de spaimă, ca nu cumva să ajungă vânătorul acolo, înainte de a putea ei s-o elibereze pe căprioară. Dar un cîrd de păsări care zburau pe deasupra lor, privind cu încântare la hărnicia iepurașilor, cu inima cât un purice, dar cu cu sufletul de aur, se grăbiră să-i scoată din impas pe prietenii lor. Și zburând în întâmpinarea vânătorului, încercară să-și zbată aripile repede-repede, făcând ocoluri pe deasupra capului său, ca să-l abată din drum, să-l facă să întârzie, ca să poată fi salvată căprioara și bieții iepurași.

Și într-adevăr, păsările îi atraseră atenția; dar când era gată să ochească una dintre ele, iată că o viespe se grăbi și ea să le ajute pe bietele păsări miloase, să nu fie jertfite și cu o clipă înainte de a ochi, îl înțepă pe strașnicul vânător, de-l făcu să tragă cu pușca în aer. Plictisit de joacă fără de folos cu păsările care mai mult îl necajiseră, se duse înfipt spre capcana lui, curios să vadă ce prinsese în plasă.

Cum însă iepurașii nu stătuseră degeaba până atunci, au avut timp să roadă atât cât  să salveze pe nevinovata căprioară. Și astfel, unindu-și puterile, toți acești prieteni ai pădurii s-au ajutat uni pe alții în ziua aceea, încât vânătorul s-a întors acasă fără nici o pradă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *